Nieuws

B-jongens Artemis, kampioen landelijke competitie

Woensdag 17 april

DOETINCHEM - Het waren spannende weken, maar zondag 14 april was het zover. De B-handballers van Artemis’15 uit Doetinchem behaalden de titel op het hoogste niveau.  

Limburg, Zuid-Oost Drenthe, Volendam en Aalsmeer, het zijn handbalbolwerken in Nederland. Dat juist Artemis’15 uit Doetinchem de landstitel bij de B-jeugd veroverde, deed dan ook heel veel pijn in genoemde gebieden. Architect van het Doetinchemse handbalsucces is trainer HansJörg Schauffler. In de week voorafgaand aan de kampioenswedstrijd zegt hij: “Ik doe het natuurlijk niet alleen, maar de meeste jongens train ik al zes of zeven jaar.”

Als hem gevraagd wordt naar de kwaliteiten van zijn team, begint Schauffler aan een lange opsomming. “Deze groep is enorm talentvol, leergierig, heeft de wil om iets te bereiken en is ook nog eens een heel gezellig team.”  

De trainingsarbeid van de Doetinchemse handballers betaalde zich uit. Eindigde het team vorig seizoen op het hoogste niveau nog als achtste, deze handbaljaargang stond het bijna de hele tijd bovenaan. De groep traint meerdere keren per week. “We hebben wekelijks drie groepstrainingen, sommige spelers trainen daarnaast nog twee keer bij de handbalschool en anderen trainen al met het eerste team van Artemis’15 mee. Gemiddeld is dat drie tot zes trainingen per week”, stelt Schauffler. 

De Bongerd
Zondag was sporthal de Bongerd in Doetinchem het decor van de kampioenswedstrijd. Aalsmeer had niet veel in de melk te brokkelen en werd op een 39-21 nederlaag getrakteerd. Ondanks het feit dat sommige spelers volgend seizoen nog in de B-jeugd mogen spelen, kiest de club er voor om het hele team naar de A-jeugd door te laten stromen. Schauffler: “We willen het team graag bij elkaar houden. Dat kan in de A-jeugd, daarnaast moet het ook een uitdaging zijn voor de jongens.”  

Schauffler zal dan wederom de trainer van deze talentvolle groep zijn. “Ik hoop verder dat deze groep bij elkaar blijft, andere teams zien natuurlijk ook deze spelers rondlopen, en op de handbalschool komen ze ook in contact met spelers van andere clubs. Ook kunnen ze natuurlijk andere interesses krijgen.”
Zoals eerder belicht heeft coach Schauffler veel hulp. Hij wordt bij de trainingen bijgestaan door Robert de Vries, Niels Klein Gunnewiek en zijn vrouw Carolien Schauffler.  

Geschiedenis
Het is niet voor het eerst dat de Doetinchemse handballers zo succesvol zijn. “Voor Artemis’15 is het de eerste keer dat we op landelijk niveau een kampioenschap vieren. Maar in de archieven hebben we een foto gevonden dat De Gazellen (voorloper Artemis’15, red.) in 1979 landskampioen bij de jeugd is geworden.”

Artikel is overgenomen vanuit het Doetinchems Vizier https://www.doetinchemsvizier.nl/nieuws/sport/483566/b-handballers-van-artemis15-na-zege-landskampioen

Lees meer

Leven als een prof/ Handbalstage Luc Steins

Zaterdag 23 maart

LEVEN ALS EEN PROF  Zou je willen weten hoe het is om te “leven als een prof” zoals Luc Steins? In de week van 15 t/m 20 juli 2024 gaan we trainen in de sporthallen uit het begin van Luc zijn profcarrière. Omdat deze zomer in Parijs de olympische spelen zijn, hebben we het dichter bij huis gezocht en zijn we een samenwerking aangegaan met Watersley. Hier kunnen we verblijven, eten, trainen en ontspannen. Gemotiveerd om één week alles te geven en te leren van de beste trainers?

Data: 15 juli t/m 20 juli 2024

Leeftijden: Geboortejaren 2010, 2009, 2008, 2007

Maaltijden: Ontbijt - Lunch - Snack - Diner

Slaapaccommodatie: Watersley, Watersley 12, 6132 KA Sittard, Nederland

Sporthal: LACO Glanerbrook, Kummenaedestraat 45, 6165 BT Geleen, Nederland

Maandag 15 juli 2024; 10 uur  t/m Zaterdag 20 juli 2024; 20 uur

Handball Stages Luc Steins organiseert een TOP handbalstage voor talenten (uit Nederland). Onder leiding van Luc Steins, Maurice Janssen, Mirjam Steins en de rest van het Handball Stages Luc Steins team worden de spelers en speelsters een week lang intensief getraind. Daarnaast zullen ook gasttrainers/spelers aansluiten om hun kennis te delen. Tijdens deze stage is er specifiek aandacht voor technische/tactische handbal vaardigheden, fysieke voorbereiding, athletic skills, mentale training, lifestyle en voedingsadvies gericht op topsport. Daarnaast zijn er ook leuke nevenactiviteiten!


Thibaud Groot - Organisator

Lees meer

Workshop en bezoek wedstrijd DFS-Volendam 9 maart 2023

Zaterdag 3 februari

Op 9 maart 2023, is er in afstemming met DFS een leuke handbalavond georganiseerd. Wij mogen als handbalschooldeelnemer gratis naar de wedstrijd van DFS tegen Volendam 2 kijken. Ouders mogen voor de helft van het geld naar binnen. In de Whatsappgroepen is een peiling aangemaakt of je als ouder een kaartje voor de wedstrijd wil. Wil je aanwezig zijn als ouder, dan graag vooraf via de Whatsapp peiling je aanmelden, zodat het bestuur kaartjes kan regelen.

Een heel leuk element van de avond is, dat de D-jeugd spelers met de heren oplopen voor de wedstrijd.Voor deze wedstrijd is afgestemd met DFS dat wij gebruik mogen maken van de vergaderruimte in deal. Om 17.00 wordt de Toplijn A/B verwacht voor deel 2 van workshop Mentale Weerbaarheid. 

 

 

Lees meer
Toon al het nieuws

Programma

Er zijn geen wedstrijden

Toon alle wedstrijden

Agenda

20
apr

Training C-meisjes Papendal Multihal

08:30 – 11:15 Papendal Multihal
20
apr

Training A/B meisjes Multihal Papendal

08:45 – 11:30 Papendal Multihal
20
apr

Training C-jongens sporthal de Bongerd Wageningen

09:00 – 11:00 Sportcentrum de Bongerd
Toon volledige agenda

Iets voor jou?

Onze handbalschool is erop gericht om jou een betere handballer te maken. Bij onze school gaat het om de passie voor handbal en het trainen van talenten — dit doen we met mensen die deze passie delen. Mocht jij jezelf willen ontwikkelen en een betere handballer worden, dan nodigen wij jou graag uit om een kijkje te nemen bij onze handbalschool.

Ben je overtuigd? Word lid